Pentru liniște în casă și succes la bacalaureat – meditații online la matematică

Meditațiile performante la matematică ajută întreaga familie

Nu am știut cât de mare este cererea de meditații la matematică până să avem și noi nevoie. Bine, nu și eu la propriu, doar copilul meu. Dar, deh, trăiesc intens orice mișcare și emotie de-a odraslei. Și pentru că un meditator bun pentru ea înseamnă și o viață mai liniștită pentru mine, și lacrimi mai puține de șters, și crize mai puține de gestionat… da, nevoia e a noastră, practic a întregii familii!

 

Și cum se apucă de căutat un meditator o mamă a secolului XXI? Bineînțeles în Social Media! Pe grupurile alea special dedicate alinării chinurilor părintești de toate formele.

Cuvânt cheie pentru postarea cu pricina: „meditator matematică pregătire Bac„. Nu, nu e bine! Nu e suficient să fie doar meditator.  Schimb textul și pregătesc o întreagă postare de publicat pe toate grupurile posibile de părinți:

Caut meditator la matematică pentru a o ajuta pe fiica mea să se pregătească de bacalaureat. Avem nevoie de o persoană cu experiență în ale meditației, cu capacități bune și foarte bune de comunicare și care să fie la curent cu materia care se predă și cu ce se cere în prezent la bac. De asemenea, să fie o persoană calmă și răbdătoare chiar și cu cei care înțeleg mai greu. Dacă ar avea și niște metode mai interactive de predare/explicat, ar fi chiar ideal!

Am publicat anunțul și am așteptat mulțumită și optimistă că voi găsi cele mai bune recomandări pentru meditatorul de aur care îmi va ajuta copilul de aur.
După două zile în care mi s-a spus că cei așa cum vreau eu, fie sunt deja ocupați, fie sunt localizați la sute de kilometri depărtare, entuziasmul meu a mai început să scadă. După încă câteva zile în care nu am mai primit nicio recomandare, deja începusem să intru în disperare.
M-am apucat să caut pe facebook după diverse cuvinte cheie legate de bacalaureat, meditator matematica și… Aleluia!

 

Pregătirea mai ușoară pentru Bacalaureat și Evaluare Națională
Facebook mi-a sugerat Grupul Bacalaureat dedicat celor care se pregătesc de examenul de matematică.
Grupul se bazează pe voluntariatul Profesorilor de la Centrul Educațional Unirea și pe dorința lor și a altor profesori voluntari de a ajuta gratuit viitorii absolvenți de liceu să se pregătească într-un mod eficient, ușor și interactiv pentru Bacalaureat.
Jos Pălăria!
Am fost un copil fără prea multe posibilități financiare (e drept că și fără internet „pe vremea mea”, vreme considerată de copil a fi epoca medievală), dar știu sigur că un astfel de ajutor ar fi fost neprețuit pentru mine.
Chiar de curând, prin intermediul grupului, elevii au avut susținerea și pregătirea pentru simulare.
În afară de faptul că pe acest grup profesorii răspund cu răbdare la întrebări, explică rezolvarea exercițiilor mai complicate, mai sunt organizate și întâlniri online, webinarii pe diverse teme de interes. În 3 luni, Cristian, proful de mate și admin al grupului, a organizat 8 webinarii și a răspuns la zeci de cereri de ajutor pe această pagină.
Tot cu scopul de a ajuta gratuit, dar cu pasiune și profesionalism sunt folosite și alte surse social media: instagram, wtsp, tiktok.
Similar cu grupul dedicat Bacalaureatului, există și o pagină/soră mai mică  creată mai recent, dedicată Evaluării Naționale. Sunt sigură ca va crește văzând cu ochii direct proporțional cu disperarea crescândă mai aproape de capacitate.

 

Cine sunt ei?

Habar nu aveam de Centrul Unirea, așa că am scotocit după alte informații despre ei și am aflat că de fapt au o experiență de peste 10 ani în meditații pentru materii foarte diverse și cu locații în diverse colțuri ale țării. Profesorii au o experiență chiar mai mare decât a Centrului și sunt într-o perfecționare continuă pentru a fi cel mai bun ajutor fiecărui copil.
O dată cu pandemia au trecut, ca toți din sistemul educațional, la meditații în sistem online. Doar că ei s-au descurcat mult mai bine decât cei din sistemul de stat.
Probabil pentru că au fost mult mai atenți la nevoile copilului și au încercat permanent să se îmbunătățească și să ofere calitatea cea mai înaltă în meditațiile oferite.

 

Meditații online la matematică ?

La prima vedere pare ciudat să faci meditații online la mate. Cum va vedea meditatorul meu rezolvările, cum îmi va explica/arăta soluțiile? Cum adică să nu ne vedem față în față când vorbim matematică? Dacă nu voi înțelege?

Cred că este firească această reticență, mai ales dacă ne gândim la eșecul inițial cu școala online.
Dar dacă analizăm mai bine, cred că sunt foarte multe avantaje.
    • Pentru mine ca părinte, cel mai mare avantaj este că nu trebuie să duc copilul prin diverse colțuri ale capitalei și să pierd timp în trafic. O fi ea aproape majoră, dar tot are nevoie de noi în aceste situații pentru a ajunge la timp în zone mai îndepărtate sau necunoscute ei.
    • În plus, tot pentru mine este important să nu fie nevoie să îmi readaptez programul zilnic pentru a fi disponibilă și pentru a o pute duce la destinație.
    • Pentru copil, Centrul Educațional Unirea oferă posibilitatea de a avea un meditator așa cum îl visează fiecare părinte, dar care poate din orice colț al țării. Nu mai e nevoie să acceptăm orice meditator doar pentru că e aproape sau pentru că nu găsim altul mai bun.
    • Ceea ce m-a fascinat pe mine este posibilitatea înregistrării ședinței, ceea ce îi ajută foarte mult să poată să revadă informațiile primite dacă nu își mai amintesc ce a spus proful.  Asta mi-ar trebui și mie la serviciu uneori, ca la ce memorie strecurătoare am, zău că aș avea nevoie să revăd mai în detaliu cerințele șefului. Nu de alta, dar Doamne fereste să uit ceva.
În funcție de nevoia fiecărui copil, există pachete de meditații la matematică pentru bacalaureat, pentru a se pregăti de evaluarea națională, admitere facultate, GMAT sau pur și simplu să facă meditații necesare pentru înțelegerea mai bună a materiei și pentru creșterea performanțtei pe parcursul anului școlar. Pachetele pot fi pe perioade mai lungi și mai scurte (1, 3, 6 luni), individuale sau de grup.
Toți copii care beneficiază de meditații de matematică de la Centrul Educațional Unirea, primesc materiale în format electronic, dar și un raport realizat de profesor după fiecare ședință. În plus, pentru cei interesați, există și un program susținut de Cristian Demian „Cum să obții nota maximă la Bac’ la matematică M2 în doar 12 săptămâni
Ce păcat că nu am aflat mai devreme despre asta! Ar fi avut timp să îl facă de două ori ca să fie sigură!
Acest articol a fost scris pentru Superblog Spring ’22
Pozele sunt de pe pexels sau de pe paginile Centrului Unirea