SpringFarma pregătește orice furnică de vară

„Primăvara va veni/Pietrele vor înflori,
Voi cânta iubirea, pacea, fericirea,Viaţa voi cânta!” (Sofia Rotaru)

 

A venit primăvara

Cel puțin conform calendarului, a venit, da. Și ce fel de furnică aș fi dacă nu aș aștepta-o cu nerăbdare.

Este anotimpul meu preferat pentru că atunci renasc și eu, și natura, și optimismul meu, dar și din sufletul celorlalte furnici din galaxie.

Ca de fiecare dată, venirea acestui anotimp este pentru mine un fel de Anul Nou care vine ca un nou început, cu speranță, prospețime, soare mai strălucitor și mai cald, cer mai albastru și mai senin. Și dorințele mi le inșir tot de 1 martie (nu, nu am gene de chinezoaică, nu sărbătoresc Revelionul cu ei deși nu ar fi o idee rea să o facem și noi primăvara).

Pentru o furnică mică de 155 cm, nu e chiar ușor să renaști în fiecare primăvară și ca atare, anul acesta încă nici nu am scos nasul din mușuroi.

Când am văzut cum ninge, m-am ascuns rapid înapoi sub plapumă și am zis bogdaproste ca mai putem lucra de acasă încă o perioadă. Mi-am luat pixul și agenda cea nouă cu flori și am început lista cu cele de făcut începand cu 01 martie. Așa fac eu la fiecare început de primăvară, o listă cu To do urile mele după care mă ghidez apoi 12 luni până la primăvara următoare.

Am apucat sa scriu Punctul 1: Restart Sezon Primăvară, Scrisoare Zâna Primăvară, să o ia de la început!

Punctul 2… Ia stai, așa, înainte de 2…

 

Am nevoie de tine, primăvară!

Dragă primăvară, te rog, te rog tare mult, știu că nu întotdeauna ne iese din prima ceea ce ne propunem, nu poți nici tu să vii mereu pe meleagurile noastre zâmbitoare, cu soarele în mâini și cu floricelele în plete. Știu că uneori, suntem atât de copleșiți de toate cele din jurul nostru încât ne lăsăm duși de valul greșit și uităm că mai sunt și alte valuri cu care putem ieși la mal. Așa, că, te rog eu, încearcă o a doua șansă anul acesta. Ia-o de la capăt! Te rog! Închide ușa pe dinafară, stai acolo câteva minute, scutură-te de zăpadă, griji, război și alte tristeți și intră din nou…așa cum te așteptăm: o Zâna plină de culoare, flori, optimism și bucurie.

Eu promit că te aștept, ca o gazdă hărnicuță ce sunt, cu zâmbetul pe buze. Și dacă vrei, chiar și cu un ceai de iasomie parfumat ca tine.

Am nevoie de tine, dragă primăvară, să mă ajuți să mă pregătesc pentru sezonul și mai cald, când va începe sezonul la mare. Parcă a trecut un nor pe lângă geam, te-ai încruntat tu de acolo de sus?  Bineînțeles că știu că nu prea sunt furnici pe plajă, dar eu voi fi, ca de obicei, o deschizătoare de drumuri.

Dar ca să pot să realizez aceasta vacanță de vară la mare (va fi punctul 2 de pe lista mea), am nevoie de razele tale nici prea calde, nici prea reci pentru a îmi pregăti pielea și părul negru ca abanosul pentru plaja aurie și apa ca chihlimbarul.

Ei hai, iar a trecut un nor pe cer. Iar te-ai încruntat? Doar nu ne cunoaștem de azi, de ieri. Știu și eu că razele aduse de tine nu sunt suficiente.

 

Cum mă pregătesc eu de vara aceasta încă din primăvara cealaltă

Uite, aici în agenda de anul trecut, scrie clar pe puncte ce mi-am planificat să fac pentru a fi super pregătită. Și știi că sunt organizată, fac totul pe puncte conform planului. Stai, nu aici, nu punctul 111 unde scrie sa imi caut costum de baie curcubeu. Uite aici la punctul 2, 3 si 4 de anul trecut. Vezi? Ti-am zis eu ca sunt o responsabilă și te merit!

Punctul 2. Să păstrez Ritualul zilnic de ingrijire corporală.

Punctul 2. Să dezvolt un Spirit sănătos, plin de optimism și încredere

Punctul 3. Să fac sport, sau mișcare… sau câtiva pași măcar. Fie, să petrec timp în natură…sună mai bine…și mai realizabil. 

 

Ritualul furnicesc de îngrijire corporală.

Chiar și atunci când nu planific ceva special pentru vacanță sau alta ocazie încerc să nu uit că pielea, părul, unghiile au nevoie de îngrijire și hrană permanentă atât pe interior, cât și pe exterior.  Da, dragă primăvară, așa mică cum mă vezi, eu chiar am grijă de corpul meu.

 

Să începem cu îngrijirea feței.

Din ritualul meu pentru îngrijirea feței nu lipsesc niciodată 4 produse principale:

    • Demachiant/Apa Micelară. Îmi curăț zilnic pielea și dimineața, și seara chiar dacă nu ies din casă în ziua respectivă și chiar dacă nu m-am machiat.
    • Cremă de zi/noapte. În fiecare zi aplic o crema hidratantă pentru a mentine pielea catifelată
    • Scrub de față/Exfoliant cu/sau Masca. Am grijă ca măcar o dată pe săptămână să aplic o mască pe față pentru a o împrospăta și pentru a elimina impuritățile ce se mai adună chiar si cu o îngrijire atentă. Din când în când în loc de mască folosesc un exfoliant pentru a curăța foarte bine tenul.
    • Al 4lea produs este ăla de aduce magia imediată, jur pe ce am mai sfânt! De când l-am cunoscut, nu am mai vrut să mă despart de el.

Fiolele la Cabine Collagen boost!  Sunt o nebunie! Nu știu cine a avut ideea, dar le-a gândit foarte bine: special concepute în doza perfectă pentru a hidrata și pentru a împrospăta tenul foarte bine. Pielea se întinde, devine mai fermă, iar ridurile parcă nici nu se mai văd.

Știi de ce nu am mai renunțat la ele? Pe 28 februarie am fost să cumpăr o șampanie pentru întâlnirea cu tine, iar vânzătorul a zis că nu da alcool la minori. Mânca-l-ar mama pe el de drăguț! Direct de la magazin, am mers acasă, am intrat pe SpringFarma să îmi refact stocul. (apropo, e farmacia ta? Sau sunteți rude? Sau poate doar tize?)  

Dar ce ar fi o față frumoasă fără un păr mătăsos, sănătos și plin de vitalitate. 

 

Îngrijirea părului

În rutina mea de îngrijire personală părul are un loc special pentru că vreau să îl păstrez lung, negru, în valuri puternice. Din produsele pe care le folosesc pentru menținerea vitalității lui am un scrub de păr (ajută la eliminarea celulelor moarte), un șampon ales cu atenție pentru a fi blând cu firul de păr, o mască hidratantă și fortifiantă. 

După cum știi, una dintre plăcerile mele vinovate este să mă plimb toată ziua pe SpringFarma-Farmacie online (ce mult îmi place când găsesc toate produsele necesare într-un singur)

Citesc, analizez produsele. Așa am găsit și fiolele La Cabine Flash Hair 11 in 1

Foarte rapid după utilizarea lor, părul meu a devenit și mai strălucitor, mai puternic și mai plin de vitalitate. Produsul este special conceput, concentrat, astfel încât să ofere 11 beneficii într-o singură fiolă. Culoarea mea neagra ca abanosul și-a păstrat intensitatea, părul a crescut mai des, are și volum mai mare. Nu mai zic că, la vară va fi protectia perfectă împotriva soarelui fierbinte care de obicei îmi arde părul. 

 

Spirit sănătos, optimism, încredere

Dar indiferent cât de multe produse folosesc ca să îmi îngrijesc părul, fața, pielea, corpul, cred că este foarte important să avem grijă și de interiorul nostru. De asta ți-am zis, Dragă Zânuță, că poate pe 1 martie, nu erai în dispoziția cea mai bună de ai venit așa rece și străină? Pe mine m-a învățat încă bunica și mi-a spus să nu uit că starea de spirit, sufletul, mintea și gândurile au nevoie de un corp sănătos, de un păr strălucitor pe care să îl iubim, de o piele catifelată și mătăsoasă. Dar și corpul nostru are nevoie de un spirit sănătos, de optimism, încredere în ziua de mâine . Nu trebuie să așteptăm marile realizări pentru a zâmbi și pentru a hrăni interiorul cu… mici bucurii zilnice care sunt sursa cea mai importantă de vitalitate, de strălucire. Dacă strălucim pe interior și exteriorul va simți efectele. Suntem într-un cerc cu interdependențe și orice fisură, va afecta întregul echilibru. Acum, deh, eu mă știu o furnică optimistă, cu încredere și speranță în ziua de maine. 

Și totuși mai am nevoie de ceva, știi, nu?

 

Timp petrecut în natură.

Soare plăcut, nu prea fierbinte, oxigen din frunze, picături de ploaie sănătoasă, apa curată. Vezi, la punctul acesta am cea mai mare nevoie de tine, draga mea. Așa că te rog, încearcă încă o dată. Sunt sigură ca de mâine vei reuși mult mai bine! 

Cu drag, furnica disperată după soarele tău

Acest articol a fost scris pentru Superblog Spring 22
Pozele sunt din arhiva personală, pexels sau colaje de pe SpringFarma.