Colțișorul meu din grădină transformat în magia dimineților de vară cu Biano

Apoi a zis Dumnezeu: Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră. Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Și a fost așa. Și a privit Dumnezeu toate câte a făcut și iată erau bune foarteȘi a fost seară și a fost dimineață: ziua a șasea(Facerea 1.29-31)

 

Dacă ești proprietar de curte, ești și responsabil

Mă consider o norocoasă că trăiesc la curte. Nici nu mai contează că mai sunt încă 25 ani de plată la bancă dacă am petecul meu de iarbă care îmi gâdilă piciorul gol când am eu chef.  Mă consider fericită că pot culege un măr direct din pomul care a crescut o dată cu noi, de când am devenit oameni cu casă la cap.

Să fii proprietar de curte este minunat, dar în același timp este și dificil. În primul rând consider că este o responsabilitate și o obligație să folosesc cu drag și bucurie fiecare petec de pământ cu care am fost binecuvântată.

Apoi, într-o curte, oricât de mică, sunt atâtea de făcut mereu, de pus la loc, reparat, aranjat și amenajat! Iar dacă mai ești și „afon” la design/combinat piesele, așa ca mine, misiunea devine și mai dificilă. Ce dificilă, mie multă vreme mi s-a părut imposibilă.

Așa că atunci când cineva mi-a recomandat sa folosesc Biano mi s-a părut mană cerească și un fel de ajutor divin pentru mine.

 

Colțișorul meu de dimineață

Primul lucru pe care mi l-am propus a fost să îmi amenajez colțișorul meu de dimineață.

În zilele de vară, mă trezesc mai devreme de bunăvoie și nesilită de nimeni pentru a prinde, în liniște, primele raze de soare. Ador momentul acela când razele nu sunt nici fierbinti, nici cu dinți ca la soarele de iarnă.

În timp ce fac rugăciuni ca cea mică să mai doarmă, îmi fac o cafea turnând apă clocotită peste cafeaua din ibric. Torn apa miscând-o în sus și în jos pentru a face spumă cât mai multă. Pun pe o tavă cartea, agenda cu notițe și scot înghetata din congelator. Nu îmi place când e bocnă, așa că o las cateva minute pe blatul din bucătărie.  Schimb apa la florile nelipsite din vază. Și abia atunci, trag aer in piept și ies afară să îmi duc întâi cartea, florile și agenda cu notițe. Le asez stangace pe iarbă, apoi intru să pun trei cupe de înghețată, să torn o cană mare cu cafea. Le așez atent pe măsuța ruginită din iarbă. Momentul meu magic de dimineață începe acum în colțișorul meu de dimineață încă neamenajat și durează preț de o înghețată și 30 pagini de carte. 

 

Cum mi-am amenajat colțișorul rapid și plăcut?

Dacă nu ar fi soarele atât de îmbietor dimineața, nu aș ieși în curte prea des. La ce bun dacă acolo nu mă așteaptă decât două scaune învechite, măsuța șchioapă de un picior, și cele două pisici care nu sunt ale noastre, dar mănâncă doar la noi.

Mi-aș dori altceva de la curtea asta, micută dar cu potențial.  Așa că azi mi-am luat și lista cu cele de facut prin casă și curte, am deschis Biano Studio (unde mi-am făcut cont în prealabil) și analizez. De fapt, mă joc: pun piese, scot piese la fel ca la Lego.

Primul lucru la care nu aș renunța oricât de mică ar fi curtea sau bugetul este un hamac. Unul curcubeu, de bumbac, rezistent la mai multe kilograme pentru că nu se știe niciodată câte kilograme poate aduce lucrul de acasă.

Lângă hamac aș pune o măsuță de grădină. Măsuța șchioapă ar fi înlocuită, astfel, cu una nu prea mare, ușor de mutat, dar în același timp, suficient de spațioasă pentru a încăpea, cartea, agenda, cafeaua și înghețata. Ah, da, înainte să mă mut în hamac și să citesc ascultând muzică instrumentală de dimineață, aș putea bea cafeaua dintr-un sezlong de culoarea cerului inspirând și expirând mirosul de flori cu care ma voi înconjura. Rafturi, rafturi, suporturi de flori. Niciodată nu e prea mult.  Mi-ar plăcea să nu le mai duc/aduc din casă, ci să mă întâlnească acolo, afară, pline de rouă în fiecare dimineață.

Uau! În câteva minute de joacă visul este transpus într-un mic proiect pe care îl pot trimite soțului pentru analiză și comandă produse!

Cu prietenii la grătar sau la un pahar de vin? 

Soțul mă vede jucându-mă cu seriozitate pe studioul virtual de design și mă întreabă dacă nu planific și un colț pentru grătar. Hmm, loc pentru grătar? Hmm, sinceră să fiu, nu prea ard de dorință să îmi afum florile sau hamacul. Dar, cred că ar fi minunat ca în serile friguroase de iarnă sau răcoroase de primavară, să stăm cu prietenii apropiați la un pahar de vin fiert și cu un foc mic arzând alături. Caut repede prin telefonul în albumul cu idei strânse pe parcurs. Găsesc poza cu șemineul de grădină salvat încă de dinainte să ne mutăm la casă (sunt o visătoare și o optimistă chiar și atunci când pare imposibil de realizat), o încarc pe biano.ro și  îi dau căutare de produse similare.

Biano_rezultat căutare motor

În 10 secunde motorul de căutare îmi returnează peste 40 rezultate cu șeminee similare din diverse magazine găzduite de acest mall virtual. Simplu, rapid și eficient! Am scăpat de plimbatul prin magazine și nesiguranța că am analizat bine toate ofertele, prețurile!

Am o singură nemulțumire referitor la ajutorul dat de Biano: oricât de multe poze am încărcat în motorul lor de căutare, nu a reușit să îmi spună ce magazin vinde și livrează o bucățică de mare cu plajă care ar putea completa visul meu de o viață de a ieși la o cafea în muzica valurilor! Dar, așa cum vă spuneam, sunt o visătoare și cred cu convingere că, dacă îmi doresc cu adevărat, într-o zi se va împlini!

Voi cum și unde visați să vă beți cafeaua vara?

Pozele sunt de pe biano.ro sau din arhiva personală
Acest articol a fost scris cu emoție pentru Spring Superblog 2022