Mitul despre alergia la lână – demontat de produsele Confort Merino și calitatea lor

 

Indiferent de vremurile trăite lâna a fost folosită atunci când a existat grijă și iubire pentru cei dragi 

 
S-a născut în anii de după Primul Război Mondial și s-a căsătorit imediat după al Doilea.

 
Om simplu de la țară care nu știa să citească, să scrie, sau să facă calcule complicate. Și totuși asta nu a împiedicat-o pe bunica mea să creeze minuni din tot ce îi oferea viața și natura.

 
A crescut 5 copii și le-a oferit cam tot ce poate ieși din două mâini muncitoare și grijulii.

Vara la muncile de câmp, în grădină și în vie, la crescut viermi de mătase și oi. Iarna făcea perne din penele de la păsări, spăla lâna de la oi, o usca pe sobă și vopsea o parte din ea cu culori naturale pentru a țese covoare în patru fire. Din cealaltă parte din lână pregătea plăpumi mari și grele de lână cu care se încălzeau în iernile geroase și friguroase. Dacă era ceva ce nu putea crea cu mâinile ei, schimba produsele de lână pe cele altele de la oraș care creșteau confortul casei și mențineau frumusețea copilăriei.
 

 
Tot grija pentru confortul și sănătatea celor dragi i-a orientat pe doi părinți către o afacere care dăruiește din 2004 încoace posibilitatea unui somn mai liniștit și mai bun, un mediu mai curat și mai potrivit.

 
Povestea Confort Merino începe când fetița lor a primit o salteluță din lână făcută pe comandă pentru un somn mai bun și mai liniștit.

Următorul topper din familie a fost creat chiar de ei după ce au analizat tot ce se poate despre procesul ideal de fabricație.
 
Cu acea ocazie și-au dat seama că în România nu se cunosc aproape deloc beneficiile și puterea produselor calitative de lână. Combinând cunoștințele obținute cu expertiza pe care o aveau deja, dar și cu dorința de a avea o afacere proprie s-au lansat, acum 8 ani, în crearea și comercializarea produselor din lâna Merinos.
 
https://www.confortmerino.ro/10-plapumi-si-pilote
 
Oferta lor evoluează mereu atât calitativ, cât și cantitativ în funcție de feedbackul și nevoile clienților.
 

Mitul alergiilor de la lână

 
Dacă pe vremea bunicii lâna și produsele din lână erau considerate esențiale atât pentru utilizarea lor în familie cât și pentru troc sau vânzare, în viața modernă lâna este de multe ori subapreciată și chiar blamată cum că ar fi vinovată pentru diverse alergii respiratorii sau de contact.
 
Rinita, conjunctivita, astmul sau dermatita sunt cele mai frecvente reacții alergice respiratorii și se manifestă prin strănuturi, ochi roșii, tuse, secreții nazale sau mâncărime. În funcție de alergenul la care ne expunem, se pot manifesta stări mai ușoare sau mai grave. Indiferent de gradul de gravitate nu pare de glumă cu aceste alergii și este bine să ne informăm întotdeauna.
 
De la bunica mai am, din lână, doar niște covorașe și preșuri pe care le păstrez cu sfințenie. Dar mă pregăteam să cumpăr o pilotă de lână și la fel ca ea, nu aș fi vrut să risc și să fac mai mult rău decât bine celor dragi mie.
 
Nu am competențe necesare în domeniu, dar instinctul îmi spune că bunica avea un simț profund despre ceea ce era potrivit pentru cei din jur. Folosea din natură ceea ce era mai bun și nu ar fi riscat să îi expună vreunui risc dacă ar fi observat ceva.

 
Am hotărât să mă documentez și să iau apoi decizia cea mai bună în privința alegerii pilotei.
 

De ce apar alergiile?

Statisticile analizate spun că alergiile apar cel mai frecvent din cauza un mediu plin de praf, umezeală și căldură – mediu propice de formare al microbilor și al acarienilor. Praful se găsește acum în fiecare casă, iar acarienii din praf sunt sursă importantă a rinitelor și accentuează profund simptomele de astm.
 
Umezeala în exces și căldura în exces sporesc riscul creării microbilor și al mucegaiului. Particulele din mucegai sunt atât în interior cât și în exteriorul casei și cresc riscul alergiilor inhalatorii și de contact.
 
O dată cu industrializarea și revoluția tehnologică prevalența alergiilor respiratorii și de contact au crescut semnificativ. Folosirea în exces și fără control a detergenților și a chimicalelor au crescut numărul alergiilor de contact, dar au și le-au acutizat pe cele respiratorii.
 

Beneficiile utilizării lânei

Analizând multiple surse pe internet am constat cu drag și bucurie că luna nu doar că nu este motiv de alergie, dar are și o multitudine de beneficii.
 
Lâna de oaie este rezistentă la umiditate și are proprietatea de termoreglare și bun izolator. Dacă mai adăugăm faptul că lâna, datorită structurii fibrei nu permite prafului să intre, constatăm că nu doar că nu este un alergen, ci este chiar este recomandată și potrivită persoanelor alergice și chiar pentru bebeluși și copii care au pielea mai sensibilă.

 
În concluzie:
Lâna este folosită din cele mai îndepărtate timpuri pentru că a fost la îndemână sau a fost necesară, dar și pentru că era cea mai potrivită pentru o odihnă mai bună și pentru o sănătate mai protejată.
Astfel ea nu doar poate fi ușoară și confortabilă, dar este și sănătoasă și potrivită pentru cei alergici, dar și pentru un somn odihnitor.

 

Produsele din lână – ușoare, conforabile, dar și cu proprietăți terapeutice

 
Confort Merino propune utilizatorilor săi pilote, plăpumi, perne și saltele din lână hipoalergenică în mod natural care provine de la oi crescute sănătos, fără chimicale și antibiotice.

 
Bunica trecea lâna prin mai multe procese manuale până o pregătea cu atenție pentru țesut sau pentru plăpumi (dragare, scărmănare, tors și alte etape preliminatorii despre care mama mi-a povestit de multe ori, eu rămânând marcată de efortul și munca depuse.)

 
Lâna pentru produsele Confort Merinos este pregătită și ea cu atenție sporită pentru a nu afecta fibra naturală și pentru a păstra lanolina și astfel și calitatea firului. Lanolina  este cunoscută în popor și ca „grăsime din pielea oii„ și oferă oilor protecție contra umezelii, frigului și bacteriilor. Păstrată în firul lânii , lanolina oferă aceeași protecție și produselor Confort Merinos, iar aerul care circulă prin firul bine prelucrat oferă plăpumilor proprietate crescută antimicrobi, antimucegai, antiacarieni și implicit antialergici.

 
Producția propriu zisă este făcută preponderent manual (cântărire, taiere, așezare și potrivire) ceea ce întărește grija și atenția acordată fiecărui detaliu. Folosirea Sistemului 3Directions conferă produselor un drapaj excelent și un fir rezistent la rupere.
 
Calitatea lor este confirmată și de certificatul Certificare Oeko-Tex – Standard 100 Class 1, calitate care se oferă celor care nu includ în materiile prime folosite: coloranți cancerigeni, substanțe chimice interzise prin lege (ex. metale grele și formaldehida) sau periculoase pentru sănătate. Practic această certificare confirmă faptul că produsele sunt sănătoare și antialergice.
 

Produsele Confort Merino întăresc ideea că lâna are efecte terapeutice

 
O pătură sau o plapumă Merinos este ușoară și moale, confortabilă și plăcută și îmbracă și corpul, și sufletul. Dar, creată din lănă simplă, pură, are și multe alte beneficii terapeutice și sunt un prieten de nădejde în lupta cu ameliorarea simptomelor alergice ( uneori chiar le elimină).
 

  • Lanolina nu este afectată de procesul de prelucrare tocmai pentru a oferi protecție contra alergiilor.
  • Mediul conferit de calitatea lânei folosite este unul hipoalergenic natural, antimicrobian, antibacterian și rezistent la mucegai.
  • Datorită sistemului de producție, produsele de pat nu se rup și nu se adună, au un drapaj excelent și au un fir rezistent la rupere
  • Transpirația departe de corp pentru că are o capacitate înaltă de absorbție a umezelii.
  • Datorită efectului de auto-curățare, plapuma din lâna Merinos este economică și prietenoasă cu mediul pentru că ne ajută să nu risipim apa, energia și detergentul
  • Procedeele de curățare și fabricare sunt mecanice și 100% naturale și nu folosesc niciun fel de detergenți sau produse chimice.

 

 
În concluzie, Lâna Merinos și Bumbacul Organic folosit la produsele lor oferă rezistență, durabilitate, calitate și confort, dar și efecte terapeutice, mediu sănătos de somn și respirat.

 
La Piatra Neamț totul se întâmplă din pasiunea și dorința de a oferi confort și produse naturale, dar și de a ajuta cât mai multă lume să înțeleagă beneficiile și ajutorul de care ne putem bucura folosind produsele lor.

 
Eu sunt deja convinsă de necesitatea uneia, dar dacă tu nu esti încă, te încurajez să profiți de Black Friday și să comanzi cu cea mare reducere din an: 25%.

 
Această postare a fost scrisă pentru Superblog 2022, ediția de Toamnă