Viața modernă nu poate exista fără metale, iar o afacere modernă nu poate exista fără Frisomat

 

Coșmarul pandemiei de Metalodisparus: bântuire și conștientizare

 

Sunt o furnică matinală. Mă trezesc zilnic cu minim o oră înaintea celorlalți din casă. Mănânc înghețata din fiecare zi, beau o cafea și citesc câteva pagini dintr-o carte. Astăzi când m-am trezit am fost surprinsă să văd că dormim pe jos, printre cearșafuri și perne.. Patul dispăruse.

 

În casă era frig și nu mă încălzeau nici cele 5 perechi de șosete puse una peste alta. Nu mai aveam calorifere, centrala se evaporase.

 

Am fugit să îmi fac o cafea să mă trezesc mai bine că parcă vedeam lucrurile prea aiurea. Mă gândeam că e de la oboseală și stres. Dar la bucătărie am constatat că nu mai aveam aparat de cafea. M-am bucurat că mai e un rest de cafea măcinată în cutie, dar am constatat că nu am în ce face cafeaua pentru că a dispărut și ibricul. Înghețată? A dispărut congelatorul.

 

Mi-am luat geaca de pe jos (dispăruse și cuierul) și am fugit la mașină. Mașina nu mai era nici ea, poarta dispăruse, iar strada începuse să se umple cu oameni somnoroși, înfrigurați și speriați: Ne-a atacat un virus ciudat care face ca tot ce conține metale să se topească și să dispară!

 

Pandemie de Metalodisparus!

 

 

Au dispărut toate metalele din lume! Telefoanele, televizoarele și toate obiectele care aveau metale în ele s-au evaporat de zici că nu au existat niciodată! Toate dispar încet și nu avem ce face! Mă uitam îngrozită cum se evaporează geaca de pe mine ( fermuar din metal) și cum dispar și cizmele. M-am apucat de ureche să verific dacă mai am cerceii și dacă nu cumva am început și eu să mă topesc!

 

Am vrut să alerg către cei din casă pentru a-i anunța de ceea ce se întâmplă, dar am văzut cum casa începe să se lase în jos (se evaporau metalele din uși, ferestre) și se transformă în ceva ce seamanăa peșteră. Am fugit către ai mei să îi trezesc în timp ce simțeam cum rămân doar în șosete și bluza de la pijama. Fugeam, fugeam, dar nu simțeam că ajung la ei… M-am împiedicat de o grămadă de lemne. Am simțit că mi se întunecă în fața ochilor…

     – Mami, mami, trezește-te, auzeam ca de departe niște voci șocate! Întârziem la școală!
 

Am sărit buimacă, capul mă durea și simțeam că am un cucui cât oul. Mă lovisem puternic. Dar am strans din dinți și m-am pregătit să le spun că nu cred ca mai merg la școală vreodată. Și că de data aceasta nici școala online nu mai e posibilă. Oare s-ar bucura să afle?

 

În timp ce îmi adunam mințile de pe jos și încercam să mă echilibrez mă gândeam cu groază că nu voi mai putea ajunge la mama rămasă singură la o distanță de peste 500 km și nici nu voi putea să o sun pe skype să văd că e bine. Mă gândeam că peștera în care s-a transformat casa noastră va fi friguroasă și nu voi putea să le ofer nicio soluție, chiar dacă sunt Furnica mamă de la care ei așteaptă soluții. Din cauza acestei pandemii de Metalodisparus, nu vom mai putea avea o viața normală.

 

Și brusc am simțit miros de cafea și pâine prăjită cu unt!
M-am uitat în jur!

Eram în pat, în camera! Toate lucrurile la locul lor! Copii îmbrăcați și cu telefoanele în mână! Șocați erau doar pentru că dormeam încă nu că s-ar fi speriat de altceva! Și aveam un cucui de toată frumusețea în frunte pentru că probabil mă agitasem prin somn și dădusem cu fruntea de colțul cadrului de pat.

 

Metalele și importanța lor în viața noastră

 

Chiar dacă a fost doar un coșmar simt că mă apucă panica când îmi amintesc neputința resimțită. Pentru că da, asta s-ar întâmpla, fără metale viața ar fi plină de neputință. Ne-am întoarce la perioada preistorică din peșteră. Doar că omul din vremea aia, așa primitiv cum era, avea puterea supraviețuirii și știa ce are de făcut pentru a nu rămâne flămând și înfrigurat.

 

Noi, însă, eu, simt că aș fi neputincioasă pentru că nu aș ști cum să trăiesc în altă epocă. Cum mi-aș câștiga pâinea dacă nu aș avea calculatorul și jobul? Și de fapt ce ar însemna pâine? Fără metale nu aș avea un cuptor electric, nu am avea electricitate, nu am avea nici măcar făină măcinată la morile mari moderne.

 

Cum aș găti fără aragaz și fără oale? Ce fel de mobilă aș avea fără cuie și șurubelele necesare pentru a o ține pe perete sau pe podea?

Nu mai vorbesc de înghețată, cafea, sau alte plăceri. Mă gândesc doar că nu aș putea supraviețui. Pentru că nu știm să trăim fără metale și fără obiectele care le conțin.

 

Fără metale viața e neputință, fără Frisomat, afacerea e lipsită de succes  și strălucire

 

Așa cum viața noastră modernă nu ar mai exista fără metale și aliaje metalice, la fel și o afacere nu ar putea exista fără Frisomat.

 

Halele metalice sunt parte din structura multor afaceri de succes din ziua de azi.

Fie că ai nevoie de un depozit, sau de un centru de echitație sau hangar de avioane de agrement, compania este aproape de client și gata să îl ajute cu soluții inovante.

 

Frisomat România este o filială a firmei mamă bazată în Belgia. Compania are 19 filiale în toată lumea care funcționează de peste 25 ani având  deviza: „Innovators in steel building”/Inovatori în construcții din oțel (traducere proprie)  și motto-ul:  „We shelter your business”/Noi suntem casa/adăpostul businessului tău (traducere proprie) .

 

Activitatea lor s-a bazat de-a lungul anilor pe aceleași valori de bază care i-au ghidat și ajutat să devină profesioniști:

         

  1. Dezvoltă Durabilitate și oferă Sustenabilitate: 100% din materia primă utilizată provine din reciclare și reutilizare. De asemenea, în jur de 67% din energia electrică folosită pentru fabricarea oțelului și al halelor vine din panourile solare proprii. Volumizarea și organizarea transporturilor este făcută în modul cel mai optim posibil pentru a reduce emisiile de noxe, dar și pentru a livra rapid produse durabile și ușor de montat.

         

  1. Inovează la fiecare pas: Așa cum spune și deviza lor, sunt mereu deschiși către inovație și către identificarea și aplicarea celor mai noi metode de lucru, dar și pentru a oferi fiecărui client cele mai eficiente și optime soluții. Chiar dacă ideea ta nu există încă în lista lor de produse oferite până acum, va fi de mâine dacă le oferi încredere și pasiune pentru că te vor primi și îndruma cu inima deschisă, cu profesionalism și gândire inovantă. Îți vor fi alături din clipa în care ești hotărât să transformi ideea și visul în realitate până în momentul în care chiar a devenit.

         

  1. Tratează fiecare client ca pe un partener de afaceri. Pentru Frisomat Încrederea reciprocă = cheia parteneriatelor puternice și de succes. Ei vor trata orice client ca pe un prieten de afaceri considerând că reușita lui este și a lor și invers. Orice proiect de hală metalică va fi tratat ca unul personal. Se va acorda atenție deosebită în faza de proiectare, acuratețe la nivel înalt în momentul producției, profesionalism în momentul livrării precum și seriozitate, calitate și performanță în faza de montaj.

 

Frisomat și TOPul celor trei calități care îl recomandă

 

În cei peste 26 ani compania a construit, în România, aproape o mie de hale metalice pentru 889 oameni de afaceri.

 

Ca orice partener adevărat, Frisomat are o multitudine de calități care atrag orice antreprenor care își dorește să aibă succes, performanță, calitate și durabilitate.

Iată un TOP 3 a ceea ce am identificat din recenziile și părerile unor parteneri deveniți prieteni.ca fiind calitățile principale ale Frisomat:

         

  • Responsabilitate pe tot lanțul de producție. Compania este alături de partenerul său în toate fazele producției halei de la Proiectare până la Execuția și amplasarea halei metalice pe teren. Succesul partenerului se datorează Responsabilității și Grijii continue oferite de Frisomat în toate etapele.

Colaj propriu

         

  • Oportunitate și diversitate. Frisomat oferă o gamă largă de hale metalice fie că e vorba de hale de depozitare, hale agricole  sau hale pentru săli de sport și agrement. Dacă dintr-un parteneriat apare o idee nouă de hală, nu vor ezita să creeze și să inoveze, testând apoi fiecare concept nou din toate punctele de vedere. Inginerii companii se asigură astfel că indiferent de idee și nevoie, hala va rezista în timp și nu va fi deteriorată sau distrusă de niciun coșmar pandemic.

 

Hale de producție: Captură de ecran de pe Frisomat

Hale Agricole: Captură de ecran de pe Frisomat

Hale de depozitare: Captură de ecran de pe Frisomat

Hale de agrement: Captură de ecran de pe Frisomat

         

  • Eficiență, calitate și economie

 

Frisomat răspunde rapid tuturor cerințelor, livrează și montează în cel mai scurt termen posibil. Materialele folosite sunt de cea mai înaltă calitate. Oțelul galvanizat folosit de  către Frisomat România este produs în fabrica proprie.
Compania folosește oțel de cea mai bună calitate, care este laminat la rece și care este protejat de un strat anticoroziv.
 
Toate astea oferă acea durabilitate și rezistență despre care vorbeam mai sus și posibilitatea folosirii halelor din toată diversitatea existentă.
 
Datorită conceptului inedit de construcție al Halelor metalice, dar și datorită programului Friso Care, garanția de utilizare este de minim 50 ani, iar costurile de mentenanță pe toata durata utilizării lor sunt aproape de zero. Iar datorită procesului de pre-proiectare și prefabricare a modulelor, se reduc la minim pierderile tehnologice. Toate adunate, permit companiei să ofere produse și servicii la prețurile cele mai bune.

 

 

Astăzi Frisomat întră în viața mea o dată cu florile, cărțile și înghețata din fiecare zi

 

Visul meu este să am o florărie doar a mea, atât cu spații separate pentru creștere și comercializare flori, cât și cu spații dedicate pentru o bibliotecă și pentru a bea un ceai, sau o cafea cu înghețată sau prăjituri.

Știu, da, e un vis grandios și foarte complex. Dar, sunt sigură că cel mai important este să ai curajul să faci primul pas. Și de acolo, doar împreună cu Frisomat voi reuși pentru că voi avea:

  • ****cel mai potrivit proiect adaptat atât terenului disponibil cât  și dorințelor și așteptărilor din acest moment
  • ****cea mai rapidă proiectare și construcție de hală metalică pentru că Frisomat știe că niciun vis nu așteaptă precum nicio autorizație de construcție nu e pe termen nelimitat
  • ****cele mai bune costuri pentru un infinit de oportunități, inclusiv cea de a putea extinde afacerea, dar și hala de producție flori în timp
  • ****o afacere care va avea succes pentru că va începe cu succes

 

În 2021 Frisomat România a avut 32 parteneri. Iar  Halele metalice amplasate pe cei 29000 mp nu au însemnat doar 1200 tone de oțel, ci și 32 vise împlinite și 32 prieteni câștigați.

 
În curând voi fi și eu pe lista lor. Visul meu se va împlini cu Frisomat.

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2022, ediția de toamnă

Comments are closed.