Opal – locul unde marea te cheamă din nou și din nou

Pregătirile pentru botez la mare

Furnica se pregătește de botezul celui mic.

A ales ca locație  Hotel Opal din Cap Aurora. Știa unde va fi organizată petrecerea încă de când Furnicel era mic cât un sâmbure în interiorul ei.

Opal este hotelul unde Furnica și-a petrecut prima vacanță la mare în doi. Pe lângă camera spațioasă cu vedere absolut minunată la mare, acolo au descoperit și plăcerea de a petrece leneș timpul pe terasa lor de unde poți vedea cum valurile care îți fac cu mâna și  te îmbie la o briză.  O cafea fierbinte în diminețile răcoroase sau un vin rece în serile încă zăpușitoare. Muzica, mâncarea, atmosfera și serviciile fără cusur, totul îi făceau să viseze și să aștepte cu nerăbdare motive pentru a se întoarce acolo.

Pe lângă Furnicel căruia abia aștepta să îi arate apa, marea era motivul principal pentru care Furnica nici nu concepea să sărbătorească încreștinarea juniorului în altă pare.

Furnica iubește marea și culoarea ei azurie, iubește valurile care, deși zbuciumate, pe ea o liniștesc. Iubește nisipul rece de la răsărit, dar și pe cel fierbinte de la apus.  Iubește mirosul de apă și sentimentul de bucurie și pace care o învăluie acolo, la hotel Opal. Așa că alegerea locului a fost foarte ușoară.

 

 

Locația perfectă pentru petrecerea de botez la mare

Hotelul este amplasat perfect pentru o mini petrecere liniștită, dar cu tot confortul necesar. Furnicii i s-a părut mereu fascinant că anume acolo găsește și umbră ( datorită verdeții și a copacilor din jur), dar și soare ( datorită plajei care se află la 50 metri). Mai rar la mare să ai și pădure, și plajă aproape!

Hotelul dispune și de restaurant de evenimente, dar după ce au discutat cu personalul de la Hotel au hotărât să rezerve terasa care i-a fermecat și care completează atmosfera de lux și condițiile minunate de acolo.

Au întrebat despre datele disponibile și după doar 30 minute de analiză, au sunat înapoi pentru a rezerva rapid ziua și ora evenimentului. Știau că locurile pentru evenimente la mare se ocupă repede și nu voiau să riște niciun pic să nu îl sărbătorească pe micul creștin acolo.

 

Și petrecere, și vacanță, și familie

Mai ales că voiau nu doar sala disponibilă pentru botez, ci și camere suficiente pentru cazarea invitaților. Planificau ca, în afară de seara petrecerii,  să rămână încă trei zile și trei nopți (ca în povești) și să profite de ocazia de a avea cea mai frumoasă vacanță la mare împreună cu cei dragi.

Va fi un moment unic în viață când va avea alături bunicii, nașii, verișorii și verișoarele  împreună pe mai multe zile,  la mare!

Unde mai pui că în oferta primită pentru petrecere aveau și o reducere la cazare pentru invitații la eveniment. Clar planul lor coincidea cu cel de la hotel și asta o bucura foarte tare!

100 dintre camerele hotelului sunt proaspăt renovate, așa că rezervările făcute au vizat acea parte a hotelului.  Nu văzuse ce înseamna renovarea, dar îi plăceau surprizele, iar de la Hotel Opal știa ca va avea doar surprize plăcute și frumoase.

Au stabilit tematica evenimentului (bineînțeles legată de mare/marinari, culorile alese fiind azuriul, bleumarinul, albastrul mării și auriul soarelui și a nisipului).

Au cerut o ofertă de la hotel și după ce au trecut în revistă toate detaliile, au bătut palma.

Despre mâncare știau deja că este foarte diversă și gustoasă. Doar că au cerut meniuri personalizate pentru copii și câteva meniuri vegetariene pentru prietenii care au ales acest stil de viață. Totul a mers ca pe roate, personalul fiind foarte deschis și oferind chiar și sugestii unde li s-a parut potrivit.

S-au bucurat când au aflat că locul de joacă pentru copii este disponibil și că dacă doresc, pot angaja un animator care să îi distreze și să îi anime o seară întreagă.

Personalul hotelului i-a asigurat că ei le vor fi alături pe tot parcursul evenimentului, astfel că Furnica a știut că tot ce mai are de făcut este să trimită invitațiile  care erau doar o formalitate de fapt pentru că toți confirmaseră deja că nu vor rata super petrecerea și mini vacanța în familie lărgită) și să pregăteasca bagajele. Aici începea aventura adevărată!