Niciun site nu ar funcționa, dacă serviciul web hosting nu ar exista
Mi-am făcut blog acum aproape 16 ani pe o platformă gratuită de găzduire.
Nu știam nimic despre ce este un site, găzduire web, cum asiguri viteză bună de rulare, spațiu de stocare, back-up și alte nebunii care sunt importante pentru performanța site-ului. M-am bucurat că pot crea rapid un spațiu al meu unde să scriu după chef. E drept că am scris rar spre deloc perioade lungi, dar nici nu am analizat vreodată cum aș putea face mai bine. Și asta pentru că multă vreme nu am știut că un site mai performant este necesar și că mă poate ajuta.
Sunt total atehnică și nu aș ști niciodată ce și cum să fac cu un site în afară de a scrie pe el. Dar, totuși, așa nepricepută cum sunt, am știut întotdeauna că un site este absolut inutil dacă nu este:
- Accesibil – Pentru mine a fi accesibil înseamnă și blogul să poată fi accesat și de pe telefon, și de pe laptop, dar și de pe un pc cu unitate fixă. În același timp, orice site web trebuie să poată fi disponibil în fiecare clipă pentru utilizatori, nu-i așa?
- Rapid – Dacă tot este accesibil, avem nevoie și de viteza de încărcare a informațiilor cât mai mare – nimeni nu așteaptă prea mult. Dacă există probleme la încărcare, utilizatorul va trece rapid la alt site chiar dacă aici ar fi găsit aici informație mai bună, mai utilă și mai de valoare.
Anume aici, așa cum înțeleg eu, intervine necesitatea și indispensabilitatea accesării unor servicii de găzduire web. Asta înseamnă că, atunci când eu, autorul blogului, dorm, furnizorul de găzduire îmi stochează informația și datele pe unul dintre serverele lui. Aceste servere funcționează continuu și astfel, face site-ul accesibil 24 din 24, 365 din 365.
Acest server are rolul de hosting/găzduire web. El asigură continuitate online site-urilor și oferă accesibilitate non-stop.
Hai să facem o înțelegere: eu mă ocup de scris, voi de performanța și optimizarea site-ului.
Îmi dau seama că, indiferent de viteza și accesibilitatea asigurată de un furnizor de găzduire profesională a site-ului web, pentru o performanță înaltă a site-ului, eu, ca autor de blog trebuie să asigur cel puțin:
- un nivel de lizibilitate înalt care ține de respectarea unor reguli în ceea ce privește numărul de cuvinte pe paragraf, numărul de fotografii de folosit, etc.
- Un Aspect îngrijit, simplu, curat, dar și atrăgător Știți vorba aia: degeaba e bună mâncarea, dacă nu bucură ochiul? Cam așa e și cu site-ul. Dacă nu arată bine de la prima vedere și nu atrage prin aspectul său, s-ar putea ca numărul vizitatorilor să scadă.
- O Structurare clară a informațiilor – rămân mai mult pe un site dacă înțeleg rapid ce și unde găsesc: pe categorii, pe teme, pe subiecte
- Informații calitative și utile : Dacă vrei să atragi clienți pentru un serviciu sau produs, procentul lor va fi cu mult mai mare dacă vei oferi utile, unice dacă se poate, de încredere și la nivelul de detaliu necesar utilizatorului.
- Optimizare SEO foarte bună
Dar cum și când să mă ocup de ele când aspectele tehnice mă mănâncă și mă macină?
Superblog și probele sale m-au provocat să scriu mai mult, mai organizat și mai structurat. Dar fiecare articol a fost (și este) o frustrare pentru mine din punct de vedere tehnic, editare, siguranță, întreținere, creștere viteză de încărcare/rulare informații și alte detalii importante. Pierd mult timp, bâjbâi frecvent și fac diverse modificări fără să înțeleg dacă mă vor ajuta sau încurca.
La sfatul și suportul unei prietene am hotărât, acum puțin timp, să îmi iau domeniu propriu și să mut blogul la un alt furnizor de găzduire WordPress.
Dar cum să aleg astfel încât să fiu sigură că e ceea ce îmi trebuie? Cum să știu că aleg acel furnizor care nu doar va găzdui site-ul meu, îl va face accesibil și rapid, dar îl va optimiza și întreține tehnic așa cum eu nu voi ști niciodată să o fac?
Un furnizor de hosting foarte bun și ce ar trebui să ofere el?
Prietenii la nevoie se cunosc. N. m-a văzut așa agitată și pe gânduri și m-a invitat la o cafea în pauza dintre ședințe.
– Hei, hai să ne gândim împreună, îmi zice ea. Ce înseamnă o găzduire profesională și profesionistă? Tu singură ai zis că întâi de toate trebuie să asigure: accesibilitate non-stop (sau cum se spune în limbaj informatic: un uptime care trebuie să fie cât mai aproape de 100%) și apoi o viteză crescută de rulare a informațiilor. Hai să începem căutările de aici.
Răscolind internetul, am dat, astfel de HostPrior care, datorită serverelor și aplicațiilor ultramoderne și performante, dar și configurărilor personalizate, le asigură pe ambele de mai sus. Ba chiar sunt lideri pe piață din punct de vedere timpi de încărcare și garantează un uptime de 99,9%.
Și nu se opresc aici. Compania mai oferă clienților săi și:
- Siguranță pentru informațiile site-ului prin utilizarea unor măsuri de protecție puternice care permit identificarea și înlăturarea rapidă a riscurilor și amenințărilor.
- Back up zilnic, lunar și anual
- Configurare personalizată a serverului în funcție de tipologia și scopul site-ului
- Un spațiu suficient de stocare
- O platformă de găzduire flexibilă și scalabilă datorită tehnologiei de virtualizare și găzduire în cloud
Ideea de a avea un asistent dedicat, uau!
Dar ceea ce m-a făcut să țopăi de încântare a fost să aflu că ei oferă și asistență non-stop specializată, dedicată și gata de ajutor la orice oră.
Și nu, nu e un roboțel care să îmi răspundă cu expresii automate la cuvinte cheie. Cu HostPriori fiecare client beneficiază de asistență umană care poate să îmi explice și să mă ajute atunci când am nevoie, indiferent că este vorba de instalare de module, updatare de plug-in-uri, sau alte funcții și particularități care vor ajuta la optimizarea performanței site-ului. În era digitalizării cu atâtea tutoriale, aplicații, sisteme informatice și inteligență artificială evoluată, eu voi alege întotdeauna un ajutor uman care să adapteze răspunsul astfel încât să înțeleg și eu de ce e important acel plug-in, SSL, sau SSH acces. Și să le și facă, fără să mai fiu eu nevoită să hotărăsc dacă am sau nu am nevoie și să îmi tremure mâna când o fac.
Credeți că un roboțel ar avea răbdare să înțeleagă ce întreb, uneori fără să știu nici eu de ce am nevoie?
Respir, în sfârșit, ușurată. De când așteptam să găsesc un furnizor de hosting care să ofere pachet complet de servicii care să includă absolut tot de ce am nevoie pentru un site performant și optimizat, iar eu să mă ocup de ceea ce îmi place să fac: să scriu.
Fă primii pași cu HostPriori și vei continua rapid cu succes
Migrare site gratuită
Când am migrat prima dată site-ul m-am bazat pe niște tutoriale. Doamne, greu a mai fost! Chit că sunt atâtea tutoriale, chiar și pentru atehnici ca mine, am simțit că o iau razna la fiecare click. După multe frustrări și stres am zis mulțumesc, Doamne, că nu am pierdut nicio info o dată cu migrarea! Și m-am jurat că a doua oară nu mai încerc.
Vă dați seama cât de mult m-am bucurat să văd că HostPriori te ajută și cu migrarea gratuită a site-ului.
Pentru asta e suficient să le transmiți datele de autentificare de la fostul furnizor, iar ei se vor ocupa de o migrare în siguranță și fără nopți nedormite de stres.
Construcție site de la zero
Dacă nu aș avea deja blogul, nu m-aș apuca totuși de crearea site-ului prin forțe proprii, ci aș apela tot la HostPriori care are experți pregătiți pentru așa ceva. Este nevoie doar să îi contactați pentru o consultație pe parcursul căreia vor clarifica nevoile, tema și specificul site-ului pe care vi-l doriți.
Dacă totuși sunteți mai curajoși decât mine și ați vrea să încercați să realizați singur site-ul, trebuie să urmați doar 3 pași:
- Inregistrare cont
- Alegere configurare server
- Construcție site web
În funcție de specificul site-ului HostPriori oferă mai multe planuri de web hosting, iar prețurile încep de la 3 euro pe lună.
Dar, indiferent de preț, toate planurile includ o mulțime de aspecte, începând cu domeniu/subdomeniu, email și până la statistici site , DNS premium, SSL, dar și multe altele care, deocadmată nu îmi spun nimic, dar despre care înțeleg că asigură un site performant, rapid, optimizat și în siguranță maximă.
Cu HostPriori satisfacția clientului este 100% garantată.
Dacă totuși constatați că nu este ceea ce s-a promis, rambursarea se poate face oricând în 365 zile de la accesarea unui pachet.
Eu am găsit soluția pentru a crește site-ul ca Făt Frumos în poveste! Voi?
Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2023 , proba 4