„Bine-i șade mesei mele împrejur cu nemurele„… și c-un vin Beciul Domnesc pentru ele.

Masa de Paște începe întotdeauna cu ciocnit de ouă roșii și de pahare cu vin Rose

Ciocnim ouăle roșii, ne amuzăm căutând oul cu coaja cea mai tare care nu cedează nici la 10 ture de : „Hristos a înviat/Adevărat a înviat„. E zarvă mare, agitație amestecată cu multe chicoteli, dar și râsete în hohote la masa aceasta. Familie mare, bucurie și mai mare când ne revedem.

 

Sursă: arhivă personală

Vinul Rose de la Beciul Domnesc, bine răcit înainte, așteaptă liniștit în sticlă ca să fie turnat în pahare și să întregească sărbătoarea din familie.  Nu există Paște, Crăciun, zi de naștere sau alt eveniment festiv, în casa asta, unde vinul acesta să nu fie parte importantă de la masă.

 

„Ia, mai toarnă un păhărel
Sa ne-nveselim nițel
Să ciocnim cu fiecare
Că e zi de sărbătoare„

 

Când dopul este dat la o parte, iar vinul începe să curgă în pahare, arome plăcute de fructe și flori se omogenizează cu toate celelalte mirosuri care vin de la bucatele de pe masă. Sărbătoarea începe în notele muzicale ale paharelor care se ciocnesc, ale bucuriilor care se unesc și ale urărilor care se fac. 

Nu sunt o maestră în ale vinurilor, dar beau întotdeauna cu plăcere un pahar cu un Rose bun. Este vinul meu preferat pe care îl servesc în special cu brânzeturi. Deși îl consum și fără ocazii, băut cu oameni dragi devine parcă și mai plăcut, mai savuros și mai delicios.

Și nu doar atât, parcă și fiecare fel de mâncare devine mai bun când este însoțit de un vin de la Beciul Domnesc, dar și de emoțiile pozitive și frumoase pe care le adunăm când suntem toți acasă.
Un vin cu tradiție la o masă cu tradiție. În fiecare an, de Paște, masa din casa părintească ne adună în jurul ei și ne încarcă sufletele cu energie frumoasă și bucurie cât să ne ajungă pe un an de zile.

Sursă: beciuldomnesc.ro

De ce începem masa de Paște cu Rose de la Beciul Domnesc?

Păi, în primul rând: de ce nu? Eu zic că viața e prea scurtă să nu începem cu ce vrem, vin bun să fie😊. Iar la Beciul Domnesc știm deja că vinurile sunt nu doar bune, ci foarte bune pentru orice masă de sărbătoare. Da, diversitatea produselor lor este foarte mare, se poate alege în funcție de gustul fiecăruia, de sezon, de ocazie,  dar și în funcție de ce servim la masă.

Dacă la sarmale servim mereu un Cabernet Sauvignon, de ani de zile, masa de Paște începe cu un Rose. De ce? Pentru că: 

  1. Aromele sale primăvăratice ne aduc soarele în casă chiar și când afară e încă rece. 
  2. Se potrivește cu aproape orice aperitiv și fel de brânză servit la mesele de sărbătoare.
  3. Este un vin cu doar 70-80 calorii la 100 ml ( asta dacă mai numeri caloriile la o masă de sărbătoare)
  4. Este considerat unul dintre vinurile care este și un bun antioxidant, dar ajută și la reducerea colesterolului „rău„ datorită conținutului ridicat de polifenol( un compus chimic natural din plante cu proprietăți de antiinflamatorii și antioxidante)
  5. E delicios și dacă îl bei singur, dar devine și mai bun când îl servești alături de cei dragi.
  6. Nu în ultimul rând, în capul meu un vin rose ne face să vedem și viața mai în roz.
Sursă: beciuldomnesc.ro

…..Sticla rămâne goală, dar fericită pentru că a reușit să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi adunate la această masă de Paști. Un vin bun a adunat oameni buni în jurul lui și le-a oferit clipe de neuitat, ca în fiecare an la masa de Paște.