Masa de Paște începe întotdeauna cu ciocnit de ouă roșii și de pahare cu vin Rose
Ciocnim ouăle roșii, ne amuzăm căutând oul cu coaja cea mai tare care nu cedează nici la 10 ture de : „Hristos a înviat/Adevărat a înviat„. E zarvă mare, agitație amestecată cu multe chicoteli, dar și râsete în hohote la masa aceasta. Familie mare, bucurie și mai mare când ne revedem.
Vinul bine răcit înainte, așteaptă liniștit în sticlă pentru a fi turnat în pahare și pentru a întregi sărbătoarea din familie. Nu există Paște, Crăciun, zi de naștere sau alt eveniment festiv, în casa asta, unde vinul să nu fie parte importantă de la masă.
„Ia, mai toarnă un păhărel
Sa ne-nveselim nițel
Să ciocnim cu fiecare
Că e zi de sărbătoare„
Când dopul este dat la o parte, iar vinul începe să curgă în pahare, arome plăcute de fructe și flori se omogenizează cu toate celelalte mirosuri care vin de la bucatele de pe masă. Sărbătoarea începe în notele muzicale ale paharelor care se ciocnesc, ale bucuriilor care se unesc și ale urărilor care se fac.
Nu sunt o maestră în ale vinurilor, dar beau întotdeauna cu plăcere un pahar de Rose bun. Este vinul meu preferat pe care îl servesc în special cu brânzeturi. Deși îl consum și fără ocazii, băut cu oameni dragi devine parcă și mai plăcut, mai savuros și mai delicios.
Și nu doar atât, parcă și fiecare fel de mâncare devine mai bun când este însoțit de un vin delicat, dar și de emoțiile pozitive și frumoase pe care le adunăm când suntem toți acasă.
Un vin cu tradiție la o masă cu tradiție. În fiecare an, de Paște, masa din casa părintească ne adună în jurul ei și ne încarcă sufletele cu energie frumoasă și bucurie cât să ne ajungă pe un an de zile.