Femeie, floare giuvaier…dar de ce doar de 8 martie?

„Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii” (Grigore Vieru)

8 martie. Floricele colorate, cadouri nenumărate, cuvinte frumoase cu duiumul, ochi înlăcrimați… 

Acu’ nu vreau să păr o insensibilă, nu sunt o nerecunoscătoare și știu să mă bucur foarte mult de orice surpriză.

Dar, să fim serioși. De 8 martie mă aștept! Noi toate ne așteptăm!
Mă aștept să primesc flori, mă aștept să am vreo surpriză pozitivă. 
Bineînțeles că nu știu niciodată ce mi se pregătește, dar mă aștept că va fi! Așa că, mi se pare cam greu să mă dai pe spate în ziua aia. Da, da, știu! Veți zice că femeile sunt niște nerecunoscătoare!

Nici nu am pretenția să spun că noi femeile suntem ființele perfecte (nu că nu am fi, dar vreau să par modestă).

Dar nici nu suntem atât de complicate! Nu suntem atât de insensibile încât să nu apreciem că nu am fost uitate de 8 martie.

Orice gest ne va impresiona in acea zi. Însă, credeți-mă, dacă într-un ianuarie geros cu zăpada de 1 metru, o femeie dragă ( soră, iubită, mamă, soție..) se va trezi la ușă cu niște flori si un mesaj pe o felicitare…veți putea fi martori la muuult mai multe lacrimi.

Lacrimi de bucurie bineînțeles! (sper)

Bineînțeles că îmi plac florile care „au sunat” la poartă de 8 martie.  Și da, mi-au plăcut și cele primite de ziua mea. Le-am admirat până le-a căzut ultima petală. Le-am făcut fotografii și la lumina soarelui și la cea a becului, și pe fundal întunecat, și pe fundal deschis.

Am citit cu toată inima și m-am bucurat în întregime și de felicitarea făcută de Domnișoara mea. Am apreciat surpriza pe care mi-au pregătit-o în secret și am reținut în suflet cuvintele frumoase care mi-au fost adresate (iar la noi, la moldoveni, cuvintele frumoase și emoționante sunt cheia surprizei) Dar, recunosc că și acum simt fiorul și emoția zilei în care am primit pur și simplu o surpriză, fără nici o ocazie.   „Pentru că te iubesc” atât mi s-a spus atunci.  „Pentru că îți mulțumesc” mi s-a spus altă data.   „Pentru că știam că îți place” … Și acele  ” pentru că… ” mi-au sunat în cap încă mult timp.  Acele ” pentru că… ” dintr-un ianuarie geros, sau dintr-o zi de vară toridă și sufocantă, sau dintr-o toamnă târzie plină de culori minunate…anume acele «  pentru că.. » m-au făcut să mă simt cea mai specială, cea mai apreciată și cea mai iubită.  Și să nu va închipuiți că e nevoie de ceva costisitor sau ceva care ar  pune în pericol bugetul.   Pot fi chiar și niște ghiocei plăpânzi într-un ghiveci, sau o felicitare făcută de cineva drag (copilul de exemplu). Sau poate fi vorba pur și simplu de o ciocolată care îi place.  Emoția surprizei neașteptate va fi la fel de mare și impactantă! 

Faceți surprize femeilor din viața voastră nu doar de 8 martie ! Arătați-le aprecierea în fiecare zi ! 

Pentru că nu doar de 8 martie, ci în fiecare zi  femeia oferă iubire necondiționată celor dragi. Ea îi înțelege chiar și când ei nu se înțeleg. Ea oferă căldură când inimile lor îngheață.

Pentru că nu doar de 8 martie, ci în fiecare zi îi face pe cei din jurul ei să fie mai buni. Pentru că știe să le dea curaj când lor le e frică. Pentru că știe să ofere sprijin când ei au impresia că vor cădea. 

Pentru că nu doar de 8 martie, ci în fiecare zi femeia oferă încredere chiar și când ei nu mai cred în ei. Ea are răbdare și pentru cei care și-au pierdut-o demult și aduce lumină când în sufletul lor e furtună..

Pentru că..ar putea fi încă un million de motive…sau ar putea fi doar unul și atât.
Poate fi un singur motiv, dar suficient de puternic încât să fii gata să o surprinzi cât de des poți, doar pentru că vrei să o faci fericită! Și nu doar de 8 martie!

„Mai regină decât floarea doar femeia poate fi.

Mai adâncă decât marea doar femeia poate fi. 
Mai înaltă ca destinul doar femeia poate fi. 
Mai amară ca pelinul doar femeia poate fi.”
(Dumitru Matcovschi)