Ce-as fi eu, daca as putea fi orice mi-as dori sa fiu?

„A fi sau a nu fi: iată-ntrebarea” (W.Shakespeare)
 
Si daca raspunsul este ” A fi!” atunci ce ar fi bine cel mai bine sa fiu?
Si daca raspunsul este „A nu fi” atunci cum ar fi bine cel mai bine sa nu fiu?
 
Voi cum decideti ce sa fiti si ce sa nu fiti? Si cate ore/minute pe zi sunteti? Cate minute nu sunteti?
In ziua de azi, majoritatea alergam sa fim apreciati si recunoscuti. Majoritatea ne dorim sa fim mangaiati pe cap si sa ni se spuna: ce bine ai ales sa fii cine esti azi!
Nimeni in viata asta nu exista doar pentru el. Imbracam forme diferite, in diferite etape ale vietii, cu un anumit scop, pentru cineva, pentru ceva, pentru putin sau pentru mult.
 
Ce-as fi eu, daca as putea fi orice mi-as dori sa fiu?
Depinde ce imi doresc si care este scopul final.
Daca scopul meu este sa fiu vedeta sezonului si sa fiu cautata, curtata si « cumparata » , as decide ca acum este cel mai bun moment sa fiu o…pasca. 

Sursa: arhiva proprie

Una din aia, aburinda, cu branza si oua de tara, galbene si sanatoase. Daca as fi o pasca din asta foarte buna, as avea cele mai mari sanse sa fiu cautata, sa se bata lumea pe mine. Sa fiu vedeta sezonului!

Sau as putea fi drob. O bucata de drob bine facut, din produse sanatoase de tara, cu miros si aroma imbatatoare.
Stiu, exista zeci de tipuri de pasca sau drob. Cum as face sa fiu eu cea mai cautata?
As incerca sa apelez la unul dintre partenerii media ai concursului Super Blog. Sau, nu, mai bine la unul dintre partenerii Super Blog.
Cum de ce? Pai, toti partenerii Super Blog sunt un fel de vedete despre care se zice ca fac cele mai tari advertoriale( bine, mie mi se par uneori niste clovni . Nu sariti, nu ii jignesc, o zic in sens pozitiv.  Clovni sunt pentru mine, cei care „urmaresc să provoace râsul prin poznele sale”( cf. DEX). Dar sunt doar momente, in rest mi se par baieti buni, de la care ai ce invata (si cu care te poti amuza cred, daca ajungi sa ii cunosti).
Asa ca as putea cu succes, sa ” il rog” pe oricare dintre ei sa ma laude frumos si sa ma descrie ca fiind cea mai buna pasca si cel mai gustos drob de pana acum. Nu as sti pe cine sa aleg, pentru ca nu il cunosc pe nici unul.
Ar putea fi Emil Calinescu, despre care am auzit ca poate scrie cu umor dar in mod serios despre orice,  sau ar putea fi Bianca Alexandra Bîzîiac despre care am auzit ca e dura ca si juriu, dar foarte buna la scris.
 
Dar, eu nu vreau sa fiu vedeta sezonului ( desi mi-as dori sa scrie Emil sau Bianca despre mine o data). Dar mi-as dori sa scrie despre mine, cea care sunt eu acum, nu despre mine ca un produs pe care il lauzi pentru ca vrei sa il vinzi, cum ai vinde un nasture la mercerie.
 

  • Eu vreau sa fiu eu, fiica cea care asteapta nerabdatoare sa ajunga acasa la mama si la tata, pentru sarbatorile in familie.

  • Eu vreau sa fiu eu, mama cea care cauta sa cumpere si sa poarte neaparat aceiasi esarfa cu fluturi si flori, cum poarta si cele doua fete ale ei.

  • Eu vreau sa fiu eu, copilul care se bucura sa se dea in leagan, chiar si la 36 ani.

  • Eu vreau sa fiu eu, sotia care se bucura chiar si de o plimbare de 5 minute, pe subseara, sub clar de luna, dar tinand strans mana celui iubit.

  • Eu vreau sa fiu eu, femeia care se bucura de fiecare data cand ii infloreste o muscata la geam, oricare ar fi culoarea ei( I-am dedicat si un post pe blog o data).

  • Eu vreau sa fiu eu, bloggerul care isi simte coltului ochiului umezit, de fiecare data cand scrie despre oameni dragi sufletului. Sau de fiecare data citeste pe la alti bloggeri ceva emotionant, plin de suflet si drag.

  • Eu vreau sa fiu eu, omul care pastreaza intr-un chenar al sufletului, doar amintirile frumoase si doar bucuria gandului si nu se lasa niciodata provocata de nici o incondeiere, de nici un gand prafuit sau innegrit de rautate.

Sursa: Tumblr
Eu vreau sa fiu eu si sunt ceea ce vreau sa fiu
 
Ce forma imbracam atunci cand decidem sa fim? Sub ce forma ne ascundem atunci cand decidem  sa nu fim?
Avem noi oare puterea de a etira momentul in care va trebui sa decidem sa nu mai fim ?
Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2017