E sarbatoare si rasuna muzica!

Intr-un an, visam ca afara ningea, ningea in continuu, iar eu cazusem in genunchi si plangeam de disperare, pentru ca nu mai vroiam iarna. Tin minte si acum fiorul si deznadejdea pe care o simteam pentru ca e iar iarna, frig si zapada.
Mie iarna imi place totusi.. dar:

Imi place sa am in mana, o cana de ceai cald cu miros de iasomie si sa urmaresc iarna de la geam.
Imi place sa stau la usa si sa admir din casa, fulgii mari si pufosi care cad pe pamant.
Imi place sa vad curtea imbracata in alb, copacul vecinilor garbovit de zapada peste gardul nostru.

Cel mai mult imi plac sarbatorile de iarna, mirosul de brad, de prajiturele, de paine coapta.
Insa, intotdeauna, dar intotdeauna, de sarbatori ma doare dorul de casa.
Acasa( nu aici acasa ci in partea cealalta), sarbatorile de iarna incep pe 1 ianuarie si se termina pe 14, de Anul Nou pe Vechi.
De cand sunt aici, insa, am pus Craciunul si Anul nou, pe vechi, undeva intr-un colt de suflet. Le pastrez acolo cu multa lumina si caldura, pentru cand vom sarbatori toti impreuna acasa ( acasa in partea cealalta 🙂 )
Ma uit pe geam ( cu ceai de menta in mana) si ma gandesc: azi la mine in sat e sarbatoare! Si mi se pare ca s-aud clopotelele…

Ahoooo…

Ajunul Craciunului la Bardar:

Pregatirile de Sf Vasile ( Anul Nou pe vechi) la Bardar:

5 thoughts on “E sarbatoare si rasuna muzica!

  1. LA MULTI ANI!!!! si un An cat mai plin de impliniri! Primiti cu samanatul? 🙂

  2. Lili,uite ca ai reusit sa ma faci sa bocesc. Si eu m-am regasit perfect in articolul tau, si ma gandesc de fiecare data la cum treceau sarbatorile in satul bunicii mele… apoi incepe sa ma doara sufletul… si inchid repede acest geam din suflet pentru ca e greu sa constientizezi ca oamenii nu se mai intorc inapoi si ca nu vor mai fi niciodata dar niciodata acele timpuri.
    (Olga Secrieru)

  3. Da, Olea, asa e.. doare, doare.. dar pe mine ma bucura faptul si gandul alaturi de copiii nostri, ne cream noi traditii si noi bucurii, traim o noua copilarie si ne facem noi amintiri, la fel de frumoase ca cele pastrate in sertarasul " nostalgie " 🙂

Comments are closed.