Primavara va veni !!


Desi primavara e de vreo saptamana pe la mine prin calendar, afara inca se lasa multdorita. Suntem si noi printre cei care o asteapta cu nerabdare ( intre noi fie vorba, eu chiar am plans cand a trecut perioada caldurilor, mi s-a parut ca primavara si vara au trecut prea repede)

Ii povestesc Ameliei, ca acuma sunt zilele in care Dna Iarna se mai lupta cu Primavara. Improvizam si analizam, oare cum discuta cele doua zane. Cum incearca Iarna sa isi mai prelungeasca vizita pe-aici, chemand in ajutor Gerul, Vantul si Zapada. Iar Primavara, lupta si ea cum poate chemand in ajutor Soarele si Caldura. Amelia imi spune, ca la gradinita a invatat ca trebuie sa fie mai buni, mai cuminti, sa nu vorbim urat, sa nu ne certam cu cei din jur, si atunci primavara va veni mai repede. Si atunci adaugam la „friends list”-ul Primaverii si : Dragostea, Bunatatea, Compasiunea si Rabdarea.
Constatam, ca Primavara poate avea mai mult prieteni decat Iarna, care i-ar putea veni in ajutor si atunci speram foarte mult, ca ei nu o vor lasa la nevoie si ca ii vor fi alaturi.

Si, ne uitam pe geam, mai cad cativa fulgi, iar Amelia ofteaza indelung si zice ” Unde o fi baba Dochia aia, sau cum ai zis ca o cheama, sa ii spun sa nu isi mai scuture nici un cojoc, ca eu vreau sa fie cald si frumos, vreau sa vina primavara!”
Si oftam amandoua, si asteptam… dar asteptam cu un zambet pe buze, pentru ca stim, ca nu mai e mult si va veni!!!.

2 thoughts on “Primavara va veni !!

  1. La Multi Ani, Lilia! Sa ramai o femeie si o mama frumoasa, inteleapta si cu un suflet cald, precum te stiu. Si sa te bucuri din plin de aceasta primavara. Te pup!

Comments are closed.