Perle de copil

Grijile unei Doamne :d
Amelia se plange prin casa” trebuie sa invat sa mananc seminte, ca nu stiu. Si cand o sa cresc mare cum o sa mananc?…va fi nevoie sa il rog pe sotul meu… Dar el va fi si el ocupat. Si daca el nu o sa fie acasa cand o sa vreau sa mananc eu seminte? „
…si bombane de zor, ca nu stie sa desfaca seminte..

Altruism
Amelia povesteste cu mare fala, ca ea nu a vrut bulina rosie ieri ( cea rosie e cea suprema :D) ca a lasat sa ia bulina rosie si Maria ( prietena ei). Tocmai cand eu in gandul meu ma gandeam ce altruista e copila mea, o aud ca spune, asa mai sub nas, ca pentru ea ” si oricum era mai mica decat luam eu de obicei ”

Rasism ? :d
In Moldova, la bunici in vizita, seara, Amelia cere laptele cu miere, pe care il bea zilnic.
Gusta doua guri si zice: ” nu imi place laptele asta, cred ca e de la vaci moldovenesti, eu vreau de la alea romanesti”

Casatoria din perspectiva optimista

Intr-o zi de miercuri dupa ora 16.
Mami si Amelia vin de la gradinita pe jos, incetisor.
Amelia povesteste ce s-a mai intamplat la gradinita.

La un moment dat spune: ” Eu cred ca stiu cu cine o sa ma casatoresc… nu pot sa iti spun cine e, dar stiu ca o sa ma casatoresc cu el, ne-am si sarutat… ”
Cam cum ar putea reactiona o mama la o declaratie de genul asta? … O intreb cat mai calm cu putinta, despre cine e vorba si cum adica s-au sarutat.
Imi spune cu insufletire totusi( la varsta asta e mai greu de tinut secretele se pare) ca e vorba de Bogdan, care, se va intoarce la gradinita dupa Pasti ( e un coleg care nu a fost la gradinita anul acesta, a fost in strainatate, dar care si-a pastrat locul la gradinita).
– Si cand v-ati sarutat voi?, o intreb eu, gandindu-ma ca el nu a fost anul asta la gradinita.
Cand eram la grupa mica, dar el a vrut… si stiu ca e indragostit de mine si se va casatori cu mine..
-Dar nu ti-e frica ca de anul trecut pana acuma si-a gasit alta fata cu care sa se casatoreasca? Mai ales ca nu te-a vazut de mult timp.
Nu, nu are cum, daca este facut ca sa traiasca pentru mine, nu are cum

Totusi cred ca a pus-o pe ganduri intrebarea mea, ca dupa un timp, pe drum m-a intrebat ingrozita ” Adica tu crezi ca el poate sa se casatoreasca acuma cu prietenele mele? ”
Am incercat eu sa ii explic ca pana la casatorie, fiecare isi poate schimba alesul de mai multe ori ( si ea si l-a schimbat anul asta de vreo doua ori, asa ca… ), dar ieri mi-a zis ca ea tot cu Bogdan se casatoreste… deocamdata..

4 thoughts on “Perle de copil

  1. Vai,Amelia,ce scumpa esti,ce probleme mari ai…of,of…greu cu semintele astea.si cu baietii ai sa vezi tu cum sta treaba csnd te faci mare.Te pupam si mai asteptam perlute ca-s delicioase.

Comments are closed.