Ai nevoie de :
1 bucata mama zapacita
1 buc metrou ce te duce in viteza spre casa
3-4 magazine care apar in drum spre casa( dupa dorinta numarul lor poate fi modificat)
1 piata in zona
1 telefon mobil care suna in disperare
Multa pasiune 😀
Daca ai masina, este recomandat sa o lasi la serviciu si sa te intorci acasa cu metroul, pentru ca rezultatul nu ar fi acelasi si s-ar putea sa ramai dezamagita.
Dupa ce iesi de la metrou, treci pe la primul magazin de carne( eu am folosit Avicola Buzau) de unde cumperi niste carne de pui, ca doar trebuie sa gatesti in seara respectiva. Dupa care mergi in piata, si trecand in viteza pe langa mai multe tarabe, te trezesti cu plase de : rosii, castraveti, ardei, piersici si caise( nu e interzis sa incerci sa diversifici achizitiile dupa propriile necesitati). Dupa care mai treci si pe la magazinul de lactate si cumperi si una bucata telemea.
Te opresti cateva secunde, respiri adanc si pornesti cu viteza spre casa, sa reusesti sa pregatesti cina. Cand nu mai ai mult pana ajungi acasa, daca vezi o alimentara pe colt, sau o benzinarie, intri rapid sa cumperi niste inghetata. In tot acest timp telefonul trebuie sa sune destul de des, iar tu sa raspunzi destul de calm, tinand telefonul cu umarul, plasele intr-o mana, in timp ce cu cealalta, platesti inghetata si o pui in punguta.
Dupa ce ai terminat de vorbit, a venit momentul special : plasele trebuie sa iti ocupe mainile in asa fel incat sa iti fie greu sa le mai lasi ca sa pui telefonul inapoi in geanta. Asa ca, stiind ca pana in casa mai ai vreo 200 m, ii dai drumul telefonului, langa inghetata.
Cand in sfarsit ajungi acasa si incepi sa repartizezi cumparaturile, arunci punga cu inghetata in congelator, fara sa te uiti in ea( este important sa nu o deschizi, altfel s-ar putea ca tot procesul sa fi fost degeaba si telefonul sa ajunga la locul lui in geanta)
Telefonul se congeleaza foarte bine si se poate pastra acolo pana, un prieten, te gaseste la alt numar de telefon, ingrijorat ca nu raspunzi la celalalt.
Atunci e momentul sa cauti telefonul, sa il scoti din congelator( eu l-am lasat vreo 4 ore in sertarul de congelare rapida). Telefonul trebuie sa fie bine congelat, tastele nu se vor apasa, iar ecranul va fi negru. Semn ca a inceput un bun proces de conservare. In timp ce il lasi sa isi revina un pic, e bine sa pleci in cealalta camera, altfel s-ar putea sa ai palpitaii prea mari pana isi revine la starea initiala, mai ales cand o sa il vezi plin de condens transformindu-se in picaturi ce curg pe el si printre taste. Si in plus, asa vei evita si privirea curioasa a sotului, care nu va intelege cum poate fi executata asa reteta.
Dupa vreo ora, te intorci, telefonul poate fi restartat si folosit din nou. Din proprie experienta am constatat ca acuma se descarca mai greu 😀
:)) Deci asta e reteta pentru a face telefonul mai durabil, bine de stiut!
Buna! Am ras cu lacrimi citind peripetiile telefonului. Ei, important e ca acum se descarca mai greu 😉
Uffff…cat de amuzant pare din afara…M-am distrat pe cinste,dar nu vreau sa-mi inchipui cam ce-a fost pe capul tau. :))
Tare de tot! Foarte frumos povestit!
Trebuie repetata experienta ca sa determini exact cat are voie/nevoie sa stea telefonul la congelator! Incearca si cu al sotului ca sa vedem si daca e vreo diferenta intre marci…
Pai, nu am apucat sa fiu foarte trista sau deceptionata… eram doar contrariata si nu stiam daca sa rad sau sa plang. Ma gandeam ca daca nu mai porneste telefonul, o sa fie tare cand o sa ma intrebe cineva, ''dar ce a patit de nu mai merge ? ''
Raluca, sunt de acord sa repet experienta, dar numai daca imi imprumuta una dintre voi telefonul :p :d